vrijdag 13 november 2015

Have a nice breakfast two | STYLECOOKIE FOOD

Ontbijt? Eigenlijk een toetje, maar volgens mij kan dit op elk moment van de dag. Perfect voor de zaterdagochtend! Deze blueberrycrumble is er echt een die je moet maken; de crumble is echt lekker crunchy door de pecannoten. En helemaal herfstig met blauwe bessen, appel en pecannoten.



















































Blueberry Pecan Crumble:

recept via greftenhoeve.nl


Vulling: 750 gr blauwe bessen

50 gr suiker
1/2 tl citroensap
2 middelgrote appels geschild en in blokjes
 

Crumble:
100 gr bruine suiker
2 tl kaneel
1 tl nootmuskaat
65 gr bloem
65 gr gehakte pecannoten/walnoten kan ook
50 gr havervlokken
115 gr zachte boter
Meng alles voor de vulling in een beboterde ovenschaal. Of maak zoals ik voor iedereen een eigen ramekin. Meng alle droge ingrediƫnten voor de crumble in een andere grote schaal. Snijd de boter in blokjes, en werk dat met je handen voor het droge mengsel. Het beste is om het niet te kneden, maar het er op een luchtige manier door te werken.

Verdeel dan de crumble over het fruitmengsel en bak het in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 165 graden.

Wil je het als dessert maken serveer er dan nog een bolletje vanille-ijs bij.

Smullen maar!






Geen opmerkingen: